Studie- och yrkesvägledare

Folkhögskolan i Angered söker studie- och yrkesvägledare som har stort samhällsintresse och god förmåga att bygga relationer.

Om oss
Folkhögskolan i Angered har en samhälls- och kulturprofil, ca 400 studerande och kurser på flera olika platser i Angered. Huvudskolan finns på Hammarkulletorget. Utöver allmänna behörighetsgivande folkhögskolekurser på gymnasie- och grundskolenivå bedrivs också Sfi, Svenska från dag ett för asylsökande, etableringskurs för nyanlända, studiemotiverande folkhögskolekurs samt högskoleförberedande musikutbildning, konstkurs, skrivarkurs och teaterkurs, flera av dessa i samarbete med Göteborgs universitet. Folkhögskolan drivs av en ideell förening och verksamheten genomsyras av arbetarrörelsens värderingar, ett stort samhällsengagemang och verkar för demokrati, solidaritet, jämlikhet och rättvisa. 

Vi söker dig som är engagerad och nyfiken och som vill vara med och utveckla en verksamhet med hög kvalitet. Som studie- och yrkesvägledare hos oss bör du ha en god förmåga att bygga relationer och vana vid att samarbeta. 
Arbetsuppgifter: 
Studie- och yrkesvägledning 75 %, individuellt och i grupp för samtliga studerande på skolan, till viss del även för sökande till skolan. En mindre del av tjänsten används till områdesarbete – d.v.s en resurs för stadsdelen. Det innebär rent konkret att du exempelvis erbjuder studie- och yrkesvägledning på Hammarkullens bibliotek varannan vecka och att du är en SYV-resurs på den lokala fritidsgården någon kväll per termin.
Förutom studie- och yrkesvägledning innehåller tjänsten 25 % SFI-administration och CSN-stöd.
Som studie- och yrkesvägledare bidrar du till att individen får nya insikter och perspektiv om vad den vill göra efter avslutade studier på folkhögskolan. Ett holistiskt perspektiv på individen är viktigt, där individens samtliga livsroller inklusive att vara samhällsmedborgare finns med. Det är viktigt för dig att följa Sveriges vägledarförenings etiska deklaration.
Som studie- och yrkesvägledare har du lektioner i de flesta klasser och utformningen av dessa skapas i samtal med lärare, skolhälsoteam och deltagare på folkhögskolan. Vår nuvarande studie- och yrkesvägledare har lektioner i bl.a. samtalsmetodik, högskoleprov, yrkesorientering, svensk arbetsmarknad och utbildningssystem, hur individens sociologiska bakgrund påverkar handlingshorisont, gruppstärkande övningar. Det är dock öppet för dig som söker tjänsten att utforma lektioner utifrån egna önskemål och genom samtal med övriga på skolan. Du ansvarar även för studiebesök på högskola och universitet, på Kunskap- och framtidsmässan mm. 
Du är tillsammans med kurator, specialpedagogiskt ansvarig lärare, biträdande rektor och administratör en del av skolans hälsoteam.

Kvalifikationer: 
Krav är högskoleutbildning inom studie- och yrkesvägledning, alternativt att du studerar din sista termin på studie- och yrkesvägledarprogrammet. Ett krav är att du har goda datorkunskaper.
Meriterande är: 

- erfarenhet eller kunskap om folkhögskola eller annan folkbildande verksamhet
- erfarenhet eller kunskap från vuxenutbildning/SFI
- ideella engagemang relevanta för arbetsplatsen/tjänsten
- du kan fler språk än svenska och engelska 
Tjänsten: 
Tjänsten är ett föräldravikariat. 
Semestertjänst på heltid. 
Avtal: Svenska Arbetsgivaralliansen - Branschavtal Utbildning och folkbildning. 
Lön: 
Månadslön. Likalön. 
Tillträde:
 
Vikariat med start i slutet på mars / början av april, enligt överenskommelse. Till och med februari 2021. Överlappning och överlämning tillsammans med nuvarande studie- och yrkesvägledare.
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan så snart som möjligt. 

Ansökan med CV och personligt brev som Worddokument eller som pdf skickas per mejl: kina.thorsell@angeredfhsk.se

Kontaktpersoner
Daniel Lakso Tesak, biträdande rektor
daniel.laksotesak@angeredfhsk.se
031-3810819
Kina Thorsell, rektor
kina.thorsell@angeredfhsk.se
072-7297919
Anna Bryntse, SYV
anna.bryntse@angeredfhsk.se
031-381 08 02
Fackliga kontaktpersoner
Elin Forsgren, lärare
elin.forsgren@angeredfhsk.se
031-3810804