Lärare i matematik och naturkunskap på allmän kurs gymnasienivå- sök innan 11 maj!

Gymnasielärare/ämneslärare/folkhögskolelärare

Folkhögskolan i Angered söker lärare i matematik och naturkunskap för undervisning i allmän kurs på gymnasienivå. Vi söker dig som är engagerad och nyfiken och som vill vara med och utveckla en verksamhet med hög kvalitet. Som lärare kommer du att arbeta i arbetslag där ni gemensamt planerar undervisningen och eftersom vi är en skola med samhällsprofil så söker vi dej med stort samhällsintresse. Ämnesundervisningen organiseras huvudsakligen ämnesintegrerat i teman och all undervisning är språkutvecklande. Undervisningen i matematik och engelska erbjuds i nivåindelade grupper.

Arbetsuppgifter: Undervisning i matematik och naturkunskap på allmän kurs på gymnasienivå varav viss del av undervisningen kan bli på allmän kurs distans. 
Även undervisning i andra kurser kan bli aktuell. Kvalifikationer: Du är behörig lärare med pedagogisk examen, gärna folkhögskollärarexamen, och har relevant ämneskompetens. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning för vuxna samt av distansundervisning.


Meriterande är: 
- behörighet att undervisa i de gymnasiegemensamma ämnena Ma och Nk - specialpedagogisk erfarenhet/behörighet - erfarenhet av folkbildning - du kan fler språk än svenska och engelska

Om arbetsplatsen 

Huvudskolan finns på Hammarkulletorget. Utöver allmänna behörighetsgivande folkhögskolekurser på gymnasie- och grundskolenivå bedrivs också Sfi, svenska från dag ett för asylsökande, etableringskurs för nyanlända samt högskoleförberedande musikutbildning, konstkurs, skrivarkurs och teaterkurs, några av dessa i samarbete med Göteborgs universitet. Folkhögskolan drivs av en ideell förening och verksamheten genomsyras av arbetarrörelsens värderingar, ett stort samhällsengagemang och verkar för demokrati, solidaritet, jämlikhet och rättvisa. Folkhögskolan har under det senaste året utökat kursutbudet och vi söker därför nya lärare till allmän kurs.

Tjänsten: Ferietjänst på del-/heltid. Vi söker 1-2 lärare. Visstidsanställning 6 månader med goda möjligheter till förlängning.
Avtal Svenska Arbetsgivaralliansen - Branschavtal Utbildning och folkbildning.

Lön: 
Månadslön. Likalön.

Tillträde:
 Vid höstterminsstarten den 5 augusti men det kan bli aktuellt med tjänstgöring på hel-eller deltid redan under vårterminen 2019. Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan så snart som möjligt.
 
Ansökan 

Ansökan med CV och personligt brev som Worddokument eller som pdf skickas med mejl till kina.thorsell@folkbildning.net

Kontaktinformation
Daniel Lakso Tesak, biträdande rektor: daniel.lakso.ang@folkbildning.net, 031-3810819
Kina Thorsell, rektor: kina.thorsell@folkbildning.net, 0727297919
Fackliga kontaktpersoner
Elin Forsgren, lärare: elin.forsgren.ang@folkbildning.net, 031-3810804