ANGEREDS TEATERSKOLA

För dig som vill utveckla dig som skådespelare!

Angereds Teaterskola är en intensiv och grundläggande kurs där målet är att din kropp, röst, närvaro, uppmärksamhet, spontanitet och kreativitet utvecklas för scenen under två terminer.

loading...

Teater bygger på samarbete och vi lägger stort fokus på din kreativitet och samspel med dina klasskamrater. Under handledning av professionella lärare arbetar du i olika block med grundläggande träning i improvisation och sceniska samt projekt. På våren medverkar du i en offentlig produktion på Angereds Teater.

Efter genomförd kurs ska du ha utvecklat din:

  • 4

  • Eftersom teater innebär textarbete behöver du ha Svenska Grund för att du ska kunna ta till dig studierna. Vi riktar oss till dig som har ett intresse för skådespeleri eller vill bli stärkt i ditt fortsatta skådespeleri.  


Kursen görs i samarbete med Angereds Teater. 

Läsårstider 2019/20
ht 2019: 14  aug- 17 dec
vt 2020: 9 jan- 3 juni

(höstlov v. 44, feb lov v. 7, påsklov v. 15)

Du behöver inte ha fullständig gymnasiebehörighet (du har företräde till folkhögskolans gymnasiekurser om du vill läsa upp allmänna ämnen efter kursen). Från 18 år och uppåt. 

Antagning
 Fyll i den digitala ansökan överst. Därefter kallas du till antagningsprov. Där kommer vi att bedöma din förmåga att kunna tillgodogöra dig kursinnehållet. Vi tittar bland annat på hur din förmåga att fysiskt gestalta ser ut, hur din lust till kommunikation och förmåga att ta instruktioner och göra en text till din, ser ut.

Fortesa Hoti om studierna Angereds Teaterskola!
Varför valde Ali Jalal att gå på Angereds Teaterskola?
Rasha Khoury berättar om vad som var bäst med Angereds Teaterskola!

Huvudlärare på Angereds Teaterskola är Jakob Tamm, utbildad till skådespelare vid Drama Centre London. Som skådespelare har han arbetat på bland andra Göteborgs Stadsteater, Stockholms Stadsteater och Riksteatern.
Sedan 2013 har Jakob också undervisat i scenframställning, bl.a. som huvudlärareSkara Skolscen.

 

IMG_0391

Mina Nadolski Friberg, lärare främst teaterteori utbildad bl.a vid Göteborgs Universitet, drama-och litteraturvetenskap 3 år, YH-kulturprojektledning 2 år Nätverkstan, samt Philippe Gaulier, London, skådespelarutb, arbetat tidigare vid bl.a. Göteborgs Stadsteater och Balettakademin. 

Soledad Howe och Fredrika Byman Moberg undervisar i fysisk gestaltning och nutida dans. De jobbar med tekniker och övningar som kommer från modern nutida dans, improvisation och koreografi i gränslandet mellan dans och teater.Tillsammans har de utvecklat en metod och en fysisk praktik riktad till skådespelare i ensemble och produktionsarbete. 

Soledad Howe är dansare, koreograf och pedagog inom scenkonst och performance, samt konstnärlig ledare för konstkollektivet MOLD. Soledad har sedan 2009 arbetat som koreograf med regissören Suzanne Osten. Hon har tidigare bl a arbetat på Backa Teater, Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Hagateatern, Teater Trixter, Unga Klara, Göteborgsoperan, Danskompaniet Spinn och Skånes Dansteater. 

_KG04967_1

Fredrika Byman Moberg är dansare, skådespelare, koreograf och pedagog; verksam på flera scener i Sverige och samarbetat med en lång rad koreografer och regissörer vid bl.a.  Göteborgs Stadsteater, Malmö Opera och Musikteater, Angereds Teater, Backa Teater och Skogen. Vidareutbildad i skådespeleri vid Stockholms Dramatiska Högskola. Fredrika är en av de konstnärliga ledarna för konstkollektivet MOLD. Hon har länge haft ett nära samarbete som dansare med bandet Niki & the Dove. 

Angereds Teater ligger vid  Högaffelsgatan 12-16.