2016

Den 17 juni anställdes Anna Bryntse som studie- och yrkesvägledare på Folkhögskolan i Angered. Hon kommer arbeta uppsökande av unga vuxna, 18-25 år, i området som vill prata om sin framtid. Det kan handla om att göra klart gymnasiestudierna genom studier på folkhögskola eller komvux, yrkeshögskola eller universitetsstudier, utlandsstudier eller att börja arbeta.
Tillsammans med Anna kan man undersöka vad man är intresserad av, få veta mer om arbetsmarknaden, få hjälp med ansökningar och hjälp med CV. Här kan du läsa mer om vad du kan få hjälp med.
Det uppsökande arbetet kommer ske genom samarbete med:

• fritidsgården Mixgården i Hammarkullen
  • ESF-projektet Lärandets torg (Arbetsförmedlingen, Folkets hus i Hammarkullen, Medborgarkontoret i Hammarkullen, Biblioteket i Hammarkullen, Business region Göteborg)
  • Arbetsmarknadsenheten / SDF Angered
  • Bostadsbolaget

Hon kommer också erbjuda studie- och yrkesvägledning för eleverna på Folkhögskolan i Angered.
Just nu håller Anna på att hitta på idéer för hur hon kan göra ett så bra jobb som möjligt. Några olika idéer är:

• Öppna föreläsningar om studier i samarbete med Medborgarkontoret
  • Öppen studie- och yrkesvägledning (drop-in) på Medborgarkontoret
  • Studie- och yrkesväglednings-chatt
  • Förberedande högskoleprovs-kurs
  • Arbets- och utbildningsmässa 24 november
  • Starta gymnasial yrkesutbildning på FiA
  • Arbeta uppsökande genom samarbete med olika föreningar

Har du någon bra idé som du tycker att Anna borde fiska upp, eller vill du själv prata om din framtid? Kontakta Anna på:
email: anna.bryntse.ang@folkbildning.net
telefon: 031-381 08 09, 0736-50 50 26.
För nyfikna eventuella samarbetspartners, läs gärna mer om projektet här: matchningsinsatser inom folkbildningen

Kl 16 – 17.30 är du som är intresserad av att skriva välkommen på workshop. Här kan du träna inför att läsa upp din text för publik.
Kl 18 är det öppen scen med textuppläsning och gästen Vic Vem kommer framföra sina verk.
Vi bjuder på tilltugg och dryck!
Varmt välkomna!

Det blev precis som förra året.
Av fyra antagna till Individuella musikerprogrammet vid Högskolan för Scen och Musik har två gått på The Music College.
Trummisen Felix Hjortstam gick hos oss för några år sedan och sångerskan Francesca Vincentie går detta år.
Alltså har fyra av åtta antagna de senaste två åren kommit från TMC.
Gissa om vi är stolta!
Och grattis Felix och Francesca!

Föreläsningsserien i Hammarkullens Folkets Hus fortsätter i vår med:

• Företagsekonomen Filip Wijkström som har frågan: OMFÖRHANDLAS SAMHÄLSSKONTRAKTET? som sin rubrik.
 Han kommer den 17 mars kl 13.

Den sista föreläsningen står professorn i utbildningsvetenskap, Ove Sernhede för.
Han pratar om skolan förr och idag.
  • EN SKOLA FÖR ALLA -ELLER SKOLNING BARA FÖR VISSA?.
Föreläsningen börjar kl 13 den 28 april.
Välkomna!
Aktuellt på Folkhögskolan i Angered!