THE MUSIC COLLEGE

En ettårig musikutbildning för dig som har intresse och begåvning för musik.

Här får du utveckla dina kunskaper och lära dig av proffs inom din egen musikstil. Vi riktar oss till dig som håller på med exempelvis elektronisk musik, hip-hop, RnB, DJ, folk&världsmusik, singer & songwriter, pop, rock och hårdrock och som spelar, sjunger och/eller gör egna låtar.

På The Music College får du syssla med den musik du redan är bra på och bli bättre på det. Du utmanas också att spela olika stilar tillsammans med dina kurskamrater och dina lärare. Du får möjlighet att bredda ditt musikaliska kunnande och förbereda dig att söka högre musikutbildning. Laptopen har en central plats i undervisningen, du börjar antingen från början eller du utvecklar dig från den nivå du befinner dig på.

Har du inte kompletta gymnasiebetyg eller behöver läsa in fler  ämnen, så gör du det hos oss och skaffar dig den högskolebehörighet du behöver. De här studierna kombinerar du med musikstudierna, du gör upp en plan med våra lärare vid terminsstart. Ett av huvudmålen med kursen är att rusta och motivera dig att söka dig vidare till högre studier.

Undrar du över utbildningens upplägg?
Maria Larsson, Tel 031-7864113, 0708-599551 maria@themusiccollege.se

Vill du veta mer om musik-undervisningen?
Max Flövik Tel: 0739-851333 max.flovik.ang@folkbildning.net

Har du frågor om att läsa in gymnasiekompetens och om folkhögskolan?
Göran Byhlin Tel: 0705 59 02 37   goran.byhlin.ang@folkbildning.net

Paria Shekasteei, går på The Music College - läs vad hon säger.
Simon Bäckström, The Music College berättar om varför han valde TMC!

Vi har valt att ha fler lärare med mindre tjänster för att kunna erbjuda mer specialiserad undervisning.

Max Flövik undervisar i musikteori, låtskrivande, bas/gitarr och lite ensemble. Max är klassiskt skolad kontrabasist men spelar just nu mest rock, bland annat i Göteborgsbandet Lillasyster.

Vanessa Liftig undervisar i produktion, text, sång och Fokus/Framförande/ Förberedning.Hon studerade komposition och sång på individuella musikerprogrammet vid Högskolan för scen och musik och är idag verksam som låtskrivare, producent och sångerska. Vanessa jobbar med många olika genrer och har bland annat samarbetat med the Wu Tang Clan. 

Ian Paolo Lira undervisar i musikproduktion. Paolo är verksam producent, låtskrivare, DJ och trummis i hårdrocks-bandet Lillasyster.

Brita Holmén undervisar i ensemble och sång. Brita är utbildad vid Högskolan för scen och musik, musiklärar-utbildningen.

David Bäck undervisar i ensemble. David är frilans-musiker, driver egna klubbar och spelar med musiker från olika delar av världen.

Göran Byhlin undervisar i allmänna ämnen. Göran är utbildad journalist och har sedan flera år tillbaka också undervisat i allmänna ämnen. Med Göran gör du upp en plan utifrån dina behov.

Du hittar oss på Högaffelsgatan 12 (Kulturatoms lokaler i Angered Centrum):