ANGEREDS TEATERSKOLA

För dig som vill utveckla dig som skådespelare!

Kursen är studiemedelsberättigad och görs i samarbete med Angereds Teater.
Angereds Teaterskola är en intensiv och grundläggande kurs där målet är att din kropp och röst utvecklas för  scenen. Du tränar närvaro, uppmärksamhet, spontanitet och kreativitet under två terminer. Genom improvisation, rörelse- och röstövningar, scenframställning och textarbete får du redskap för att bli tryggare och modigare på scenen. Under vårterminen deltar du i en offentlig produktion på Angereds Teaters scen. 

Teater bygger på samarbete och vi lägger fokus på din kreativitet och samspel med dina klasskamrater.
Under handledning av professionella lärare arbetar du i olika block med grundläggande träning i improvisation och sceniska projekt.

Kursen är studiemedelsberättigad. 
Du behöver inte ha fullständig gymnasiebehörighet (du har företräde till folkhögskolans gymnasiekurser om du vill läsa upp allmänna ämnen efter kursen). Från 18 år och uppåt. 

Läsårstider 2017/18
ht 2017: 21 aug- 15 dec
vt 2018: 8 jan- 8 juni

Redovisning scensframställning 2016 (foto Ali Lorestani)

Varför valde Ali Jalal att gå på Angereds Teaterskola?
Rasha Khoury berättar om vad som var bäst med Angereds Teaterskola!

Grattis Katerina Pavlou! 
Katerina gick Angereds Teaterskola i höstas och kom in på första försöket  att söka in till Skådespelarprogrammet,Hög-skolan för Scen och Musik- strongt jobbat! Vi är stolta över dig.

Huvudlärare på Angereds Teaterskola är Jakob Tamm, utbildad till skådespelare vid Drama Centre London. Som skådespelare har han arbetat på bland andra Göteborgs Stadsteater, Stockholms Stadsteater och Riksteatern.
Sedan 2013 har Jakob också undervisat i scenframställning. Nu senast som huvudlärareSkara Skolscen.

IMG_0391

Om du har frågor om utbildningens upplägg, antagning m.m. så kontakta gärna kurssamordnare och lärare Mina Nadolski Friberg

Angereds Teaterskola ligger på Triörgatan 1, Andra Stället, Angereds Teater.