Hur fungerar det att studera på folkhögskola?

I vilken omfattning studerar du?
När du läser Allmän kurs på grundskolenivå eller gymnasial nivå hos oss läser du alltid 100 %, alltså heltidsstudier. Det går inte att studera deltid eller kvällstid på Folkhögskolan i Angered. Närvaron är viktigare på folkhögskola än det är i andra skolformer.

Hur länge behöver jag studera?
Hur länge du behöver studera för att få omdöme, folkhögskolans motsvarighet till betyg, beror på din bakgrund och din utveckling.

På gymnasial nivå får du ett studieomdöme istället för betyg. Du kan tillgodoräkna tidigare arbetslivserfarenhet och studier på gymnasiet/komvux. Bilden nedan är vägledande för hur länge du behöver studera på folkhögskola, men det kan bli längre beroende på hur många ämnen du vill studera.

För att få intyget ska du efter studierna även ha godkänt i 7-10 ämnen beroende på om du vill fortsätta studera på yrkeshögskola, eftergymnasial utbildning på folkhögskola eller högskola/universitet.
- Svenska 1, Matematik 1a, Engelska 5, Religion 1, Naturkunskap 1a1, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1 för behörighet till yrkeshögskolan.
- Svenska 1,2,3, Matematik 1a, Engelska 5 och 6, Religion 1, Naturkunskap 1a1, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1 för behörighet till högskola/universitet.

Om du har fler funderingar kan du läsa mer på www.folkhogskola.nu