RASHA KHOURY

Angereds Teaterskola 

Först, det var väldigt språkutvecklande för mig. En riktigt ögonöppnare var under improvisationsblocket, där jag inte lät mig hindras längre av att mitt modersmål inte är svenska. Jag improviserade på arabiska ibland och förstod då att bejaka impulserna är det viktigaste, att vara närvarande. Rörelseblocket var en kroppsbefrielse, att få komma in i kroppen och utforska det som är grundläggande i skådespeleriet.
Fortsättning...

Jag kommer att söka vidare till olika utbildningar. Drömmen är att bli producent, både att arbeta med eget material men också andras. Att arbeta med produktion är lite som komposition förr i tiden; det innebär mycket visualisering och ger många ingångar till att vara konstnärligt kreativ.
Fortsättning...

SIMON BÄCKSTRÖM

The Music College

EMMILIE LARSSON

Konsten i Samhället/Projekt

För mig är meningen med att få bejaka min lust här och nu. Att ge den det rummet och värna min kreativitet är målet för mig – den vill jag inte förlora!
Fortsättning...

Det var en befrielse att det inte handlade om att göra rätt/fel och att våga utmana det som håller en tillbaka- låta den kreativa sidan få utlopp på riktigt. Teater är så otroligt mycket – där är det verkligen lusten som kommer i första rummet, att utforska kroppens signaler, bejaka och inte blockera, du får spela klart. Trots att det är läskigt, så var det det jag ville: utmana mig själv, vara modig, våga vara.
Fortsättning...

ALI JALAL

Angereds Teaterskola

PARIA SHEKASTEEI

The Music College 

Jag tittade häromdagen på mina inspelade konserter från gymnasietiden och jämförde med material från denna tiden, vilken skillnad...Jag är definitivt en bättre musiker nu, ser hur jag har utvecklats- som natt och dag:)! 
Jag är avslappnad, kan förmedla vad jag sjunger om, är inte så stressad av att stå på scen och sjunga. 

Fortsättning...

Den öppenheten inför att leka, prova nya saker, gjorde nog att jag faktiskt till slut sökte till HDK också. Det hade jag faktiskt inte haft en tanke på innan.
Folkhögskolan var ju en öppen ateljé med tillgång till handledning, den friheten gjorde att jag verkligen tog reda på var min lust låg, jag gjorde det jag ville, och fick ett nytt tänk. Vi hade utställning varje termin som vi ansvarade för till stor del för själva. 

Fortsättning...

JOSEFIN LINDEBERG